”VAKA OCH BE!!”

Håll balansen!

”Vaka och be!” uppmanar Jesus oss! Och det är faktiskt det enda ”recept” som kommer att hålla oss kristna på vägen i dessa sista tider!

Vaka och be! Håll dig på spåret – trots kanske hotfulla vågor eller mjuk sand/hårda klippor! Låt inget/ingen hindra dig att följa Jesus. Fokusera på honom så du inte tappar balansen!

Vaka och be! Var på er vakt! Se till att ingen rövar bort er med sina konstiga idéer, ”tomma och bedrägliga filosofier, byggd på mänskliga traditioner och stadgar och inte på Kristus!” (Kol 2:8)  Håll er till mitt ord, säger Herren!!

Vaka och be! Ge inte djävulen nåt tillfälle, ”var nyktra och vaksamma. Er motståndare djävulen…söker efter vem han skall sluka. Gör motstånd mot honom, orubbliga i tron!… Underordna er Gud. Stå emot djävulen så skall han fly bort från er!” (1 Petr 5:8-9, Jak 4:7)

Guds ord är tydligt och klart, varnar oss och säger: ”Det kommer en tid (nu!) då människor inte längre skall stå ut med den sunda läran (om Jesus Kristus som är vägen, sanningen och livet) utan efter sina egna begär skall de samla åt sig mängder av lärare, allteftersom det kliar dem i öronen. De vägrar att lyssna till sanningen och vänder sig till myter.” (2 Tim 4:3-4)  ”I det sista tiderna kommer somliga att avfalla från tron och hålla sig till villoandar och till onda andars läror. De kommer att förledas av hycklare och lögnare… (1 Tim 4:1)

VAKA OCH BE!!

Jag hoppas du också vill vara en som går med Jesus, vågar stiga fram och predika Guds ord (fast alla inte ens vill lyssna och vad de än kommer att säga!) och vara ”sund och förnuftig i allt, bär ditt lidande, utför en evangelists gärning och fullgör din tjänst!” (2 Tim 4:5)

Vaka och be!! Ja, Jesus, det vill jag! Jag vill gå med dig – kosta vad det kosta vill! Tack för den glädje och kraft och för det beskydd du ger! Tack för din kärlek till alla människor! Hjälp mig att vara en kanal för din kärlek, kunna förmedla det som är på ditt hjärta, inte dra mig undan (inte ens då det gäller obekväma frågor eller då jag möter motstånd!), utan frimodigt vara ett vittne för dig, lyda Gud mer än människor, vara ett ljus i världen – till välsignelse för många, många. Amen!

Annonser

Ett svar till “”VAKA OCH BE!!”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s