18.000-besökare-dagen!

18000 besökare dagen
”FIRAR” 18.000-besökare-dagen(!) med en chokladbit eller två som vanligt och med att konstatera att det snart är PÅSK igen och att JESUS LEVER(!) …och konstaterar vidare att sotare och andra figurer inte alltid kanske vet vad de gör(?!), som han idag som ”i misstag” hävde ur sig ”Gud i himmelen!” då han tittade in i en av våra spisar (den stora brödugnspisen i köket). Han var uppenbart förtjust!
”Här ska ni elda ofta och med stora klabbar” fortsatte han. ”Huset hålls varmt några dagar bara pga den här fantastiska spisen.”

Jag som redan hade hunnit tänka att sotaren hade sett GUD i spisen, eller kanske Sadrak, Mesak och Abednego?! (Se Daniels bok).
På tal om det: Inte ens 18000 flammor (tänker nu inte på det kvinnliga könet!) kunde skada dessa tre gudsmän (som hade vägrat lyda kungens befallningar, utan lydde GUD istället och hade därför blivit kastade i den brinnande ugnen). Och en FJÄRDE person syntes i elden: JESUS!! Smaka på den du. Jesus var med redan då, och säkert långt före det. 18000 år kanske! Innan han sedan föddes till vår jord, led och dog och UPPSTOD IGEN. Glad påsk!

Sotare
Tillbaka till sotaren:
Jag hade suttit och läst bibeln i soffan i förmiddags då det knackade på dörren och sotaren ville in (bra att han kom den vägen och inte via skorstenen!).. Jag hade helt glömt bort att han skulle komma idag. Glad ändå att han kom, bad stilla för mig själv för honom… kanske det var då han tittade in i ugnen och ”prisade” Gud?!
Ber för sotare och andra figurer (man var rädd för som barn) som rör sig i vårt hem. Rörmokaren kom igår och förrgår. Sotaren idag. Vem kommer i morgon mån tro?? Hann knappt tänka tanken färdigt då det bultade på dörren. Jehovas Vittnen?? … Som tur var det ”bara” en kompis som hade ett ärende. Hade JV hittat hit hade de nog fått sig en vänlig men bestämd utmaning av mig (men mera om det en annan gång). 🙂

Då jag fortsatte med min bibel i soffan, kunde jag inte koncentrera mig pga jakthundars skäll-skäll-skäll utanför nånstans, jag blev riktigt irriterad, bad i Jesu namn och sa och befallde ”TYST, STILLA!!! några gånger. Inget hände (ännu). Jag steg upp ur soffan (kände mig manad att göra som Jesus gjorde i båten) och gick ut på terassen och sa samma sak…. Tyst blev det och har varit sen dess! DET FUNKAR! Som på Jesu tid. Sak samma om det handlar om vind och vågor eller skällande jakthundar! GUD ÄR GOD!!!

Gud välsigne alla sotare, rörmokare, hundägare – och DIG med!

Påsk 1
Blir så GLAD så jag måste ta en svängom (minst 18000 steg). ”Trallallaaa!”
GLAD PÅSK!!!! 🙂

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s