Praise on The Rock!

Jesus is my Rock

Här kommer igen ett till ”musikaliskt” blogginlägg. Hoppas du gillar!

PRAISE ON THE ROCK!
Jag arrangerade under en tid musikfestivaler som gick under namnet ”PRAISE ON THE ROCK”. (Någon som minns?) Det blev inte så många Praise On The Rock-festivaler alltsom allt, men längtan att ordna flera tillfällen har länge legat på mitt hjärta. Vem vet, kanske det ordnas snart igen!

Koncepet är följande:
1. Kristen festival med klart och tydligt budskap. Bra musik i olika stilar, lovsång, dans och glädje. Hög profil.
2. Låg tröskel, gratis inträde, lättillgängligt. (Varför ha festivalen ”långt borta”, göra den svåråtkomlig och dessutom höja tröskeln med att ta inträde?!)
3. Evangeliserande

Jag gjorde en ”signaturmelodi” för festivalen, en låt jag fortfarande gärna spelar.

PRAISE ON THE ROCK

There is only one Rock: Jesus Christ
He’s the Rock of my salvation
I wanna praise Him, I wanna praise Him
Praise Him on the Rock!

I wanna praise you, Lord. I wanna praise You, Lord.
I wanna praise you, Lord, my Jesus. Jesus. I wanna praise You, Jesus…

I wanna praise you, I wanna praise you, Lord
I wanna praise You (my Jesus)
For You are my Lord, You are my Messiah. Lord, I love you, Jesus.

Text & Musik: Mårten Streng

BYGG DITT LIV PÅ KLIPPAN, KRISTUS!
”Varför säger ni ‘Herre, Herre’, när ni inte gör som jag säger?” undrar Jesus i Lukasevangeliet 6:46-49, och berättar en story om den kloke och den okloke mannen. Jesus uppmanar oss att vara som den kloke mannen och GRÄVA DJUPT och BYGGA HUSET PÅ KLIPPAN. När stormen och regnet kommer står huset fast. Det är välbyggt på klippan!

Det handar om att STÅ PÅ KLIPPAN (the rock) KRISTUS. Och det handlar om att PRISA HONOM, Jesus, The Rock of my salvation. Jesus är Klippan för min frälsning! JESUS IS MY ROCK!

Vem är då en sådan ”klok man”? Jo, den som  1. KOMMER TILL JESUS, och 2. LYSSNAR PÅ JESUS, och 3. HANDLAR PÅ HANS ORD (vers 47). Den okloke mannen som byggde huset på sand(!), han som INTE kom till Jesus, INTE lyssnade och INTE gjorde som Jesus sa, inte handlade på hans ord, han får ångra sig när floden vräker sig mot huset och huset rasar, och förödelsen blir stor.” (vers 49)

Jag har inte svårt att besluta mig för vem av dessa två ”byggare” jag vill vara. Har du?

Praise

BIBELN är full av exempel på glad lovsång och tillbedjan. Trodde någon att kristendomen var glädjefattig och tråkig!? (Det trodde i alla fall jag innan jag blev frälst och förstod bättre!) Läs t.ex Psaltaren!

Ps 47:7 ”Lovsjung Gud, lovsjung! Lovsjung vår Konung, lovsjung!”

Ps 81:1-4 ”Höj glädjerop till Gud, vår starkhet, höj jubel… Stäm upp lovsång och låt pukor ljuda, ljuvliga harpor tillsammans med psaltare. Blås i hornet…”

Ps 89:16 ”Saligt är det folk som vet vad jubel är, Herre, i ditt ansiktes ljus vandrar de.”

Ps 104:33 ”Jag vill sjunga för HERREN så länge jag lever, jag vill lovsjunga min Gud så länge jag är till.”

Ps 105:1-3 ”Tacka HERREN, åkalla hans namn, gör hans gärningar kända bland folken! Sjung till hans ära, lovprisa honom, tala om alla hans under! Beröm er av hans heliga namn! De som söker HERREN må glädja sig av hjärtat.”

Ps 118:14 ”Herren är min starkhet och min lovsång, han blev min frälsning.”

Ps 118:24 ”Detta är dagen som Herren har gjort, låt oss på den jubla och vara glada.”

Ps 126:2 ”Då fylldes vår mun med skratt och vår tunga med jubel…”

Ps 149:1-5  ”Halleluja! Sjung till Herren en ny sång… Prisa hans namn under dans, till puka och harpa skall de lovsjunga honom. Ty Herren gläds över sitt folk, han smyckar de ödmjuka med frälsning. De fromma skall jubla i härlighet…”

Ps 150:1-6 ”Halleluja! Prisa Gud i hans helgedom, prisa honom i hans makts fäste. Prisa honom för hans väldiga gärningar, prisa honom för hans stora härlighet. Prisa honom med basunklang, prisa honom med psaltare och harpa. Prisa honom med puka och dans, prisa honom med stränginstrument och flöjt. Prisa honom med ljudande cymbaler, prisa honom med klingande cymbaler.  Må allt som andas prisa HERREN! Halleluja!”

Help
Är du i svårigheter kan du t.ex läsa Ps 103:1-3

”Lova Herren, min själ, ja, hela mitt inre skall prisa Hans heliga namn! Lova Herren, min själ, och glöm inte allt gott han har gjort, han som förlåter dig alla dina synder och botar alla dina sjukdomar, han som återlöser ditt liv från förgängelsen och kröner dig med nåd och barmhärtighet, han som mättar ditt begär med sitt goda, så att du blir ung på nytt som en örn.”

WOW! Det finns många orsaker att be och lovsjunga och tacka Gud! ”…Glöm inte allt gott han har gjort!…”

Power praise
Och till sist vill jag kort ännu säga:
– DET FINNS KRAFT I LOVSÅNGEN!
Vi har flera exempel på det, både i Bibeln och från modern tid. Människor har blivit helade och befriade i lovsång och tillbedjan. Här ett exempel från Apostlagärningarna 16:25-26 (läs berättelsen i sitt sammanhang, vers 16-34)
”Vid midnatt var Paulus och Silas i bön och sjöng lovsånger till Gud, och de andra fångarna lyssnade på dem. Plötsligt kom ett kraftigt jordskalv, så att fängelset skakades i sina grundvalar. I samma ögonblick öppnades alla dörrar, och allas bojor lossnade och föll av.” Detta resluterade sedan i att många kom till tro på Gud och lät sig döpas. Revival in the city! (Är det inte det vi alla längtar efter. Men det har sitt pris. Läs som sagt texten i sitt sammanhang.)

Ett till exempel på GUDS KRAFT i lovsången hittar du i Andra Krönikeboken 20:15-22.

JESUS IS MY ROCK! He is the Rock of my salvation!

Praise Him!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s