Rött Kort!??

Röött kort
Det är grymt pinsamt
och obehagligt med alla dystra, aktuella avslöjanden vad gäller skattefusk och skatteparadis. Ja! Med all rätt ska sanningen fram och uslingarna straffas. Ja! Precis som vi hör om i nyheterna (senast idag). Rättvisa skipas. Amen.

Detta med skattefusk är allvarligt – och ännu ser vi bara toppen av isberget. Miljontals euro som årligen skulle vara till hjälp för vårt land, rövas bort från skattekassan och göms undan i ”skatteparadis” utomlands! Men saker och ting kommer fram i ljuset, förr eller senare, tack och lov. Bovarna ska fast och få sitt straff! Det hjälper inte hur mycket de än protesterar.

Ändå funderar jag på ett ännu mycket allvarligare avslöjande, med ännu mer långtgående konsekvenser än ”lilla” Panama-härvan!

Jag tänker på Domens Dag. (Får man ens predika om en Domens dag längre 2016? Gör någon det överhuvudtaget??!) Jo, en sådan dag kommer med all säkerhet, och ingen slipper undan! Då kommer ALLT och ALLA att avslöjas och vi kommer att få stå till svars för allt vi gjort/inte gjort, sagt/inte sagt, tänkt, trott osv… Gud vet om allt vad vi ”gömt undan”, han känner oss helt och hållet, och han vet om alla våra snedsteg och synder… Ingenting är dolt för honom!

”Ty Guds ord är levande och verksamt. Det är skarpare än något tveeggat svärd och tränger igenom, så att det skiljer själ och ande, led och märg, och det är en domare över hjärtats uppsåt och tankar. Inget skapat är dolt för honom, utan allt ligger naket och uppenbart för hans ögon. Och inför honom måste vi stå till svars.” (Hebr 4:12-13)

rött kort
Den dagen kommer alla som vänt sig bort från Gud
, smitit undan, fifflat och gömt sig i ”skatteparadis”, med flit ljugit, bedragit, levt i ogudaktighet, avguderi och ondska, utnyttjat de svaga, misshandlat, mördat, vältrat sig i lyx, trotsat Guds ord och varningar, och framför allt struntat i Jesus Kristus, han som är enda vägen till Gud, sanningen och livet, Guds Son, Messias, världens frälsare, och inte tagit emot Frälsningen, inte tagit emot Jesus i hjärtat och blivit ett Guds barn…(Joh 1:12)…, ja, alla dessa kommer på Domens Dag att känna skräck och obehag, lååångt värre än vad de skattesmitare (landsförrädare) som i hemlighet gömt sina slantar i skatteparadis nu känner då allt kommer fram i ljuset. (Om dessa skattesmitare inte omvänt sig innan Domens Dag, ligger de risigt till – liksom alla andra som inte ångrat sig och bett Gud om förlåtelse. Detta gäller alla synder som vi inte tagit itu med och bekänt och omvänt oss från. Se t.ex 1 Kor 6:9-10! ”Vet ni inte att inga orättfärdiga skall få ärva Guds rike? Bedra inte er själva! Varken otuktiga eller avgudadyrkare, varken äktenskapsbrytare eller de som utövar homosexualitet eller de som låter sig utnyttjas för sådant, varken tjuvar eller giriga, varken drinkare, förtalare eller utsugare skall ärva Guds rike.” Och sedan kommer det glada budskapet, att den som omvänt sig från dessa synder, är fria! ”Sådana var en del av er. Men ni har tvättats rena, ni har blivit helgade, ni har förklarats rättfärdiga (genom tron på Jesus) i Herren Jesu Kristi namn och i vår Guds Ande.” (Se t.ex 1 Joh 1:9)

DÅ JESUS KOMMER TILLBAKA… kommer alla de som INTE tagit emot honom, de som vägrat att erkänna sin synd och inte ödmjukat sig och välkomnat JESUS KRISTUS som Herre i sina liv…ja, alla de kommer att dömas till evig skiljsmässa från Gud. Låter det hårt? Ja, detta är ord och inga visor!
”Den som tror på Sonen har evigt liv. Den som inte lyder Sonen ska inte se livet, utan Guds vrede blir kvar över honom…” (Joh 3:36). (Gud hatar synd. Han måste straffa synden. Om vi inte bekänt vår synd, har vi synden kvar och det är den – och oss – som Guds vrede då drabbar. Se till att du bekänt din synd och omvänt dig till Gud!)

röttt kort
Det är som i fotboll: Du blir utvisad ifall du inte lytt order, struntat i det gula kortet och bara kört på. Det hjälper inte hur mycket du än protesterar. Beslutet är fattat. Du ska bort från plan. Domaren bestämmer – inte du. Akta dig för rött kort!

Rött eller gult kort
Det finns regler.
Guds viktigaste ”regel” är JESUS. Jesus är dörren – enda dörren. Vill du till himlen är regeln denna: Kom till Jesus (dörren). Gå in där. Alla andra ”dörrar” leder bort från Gud. Om Gud har bestämt det så här, ja, då är det så här. Inget du och jag kan ändra på. Det är samma här: Det hjälper inte hur mycket vi protesterar och ogillar beslutet. GUD bestämmer – inte du och jag. Lyder vi inte honom får vi stå vårt kast.

Vi har två alternativ: Jesus, eller inte Jesus. Den som trotsat Guds regler, Guds befallningar – ”den som inte lyder Sonen” – den kommer inte att få vara med i himlen. Rött kort betyder – precis om i fotboll, att du inte får vara med längre.

Gult koort
Men det finns GODA NYHETER: Den som gjort bort sig, syndat, men bekänner sin synd och omvänder sig och kommer till Gud, lämnar sitt liv i hans händer – han eller hon FÅR förlåtelse och evigt liv. Det finns en andra chans – här i livet. ”Om vi bekänner våra synder så är han trofast och rättfärdig så att han förlåter oss våra synder och renar oss från all orättfärdighet!” (1 Joh 1:9)

Grönt kort.
Plötsligt förvandlas – som genom ett under! – det röda kortet till ett GRÖNT kort! Fantastiskt! Det gäller att snabbt omvända sig, be om förlåtelse. ”OM vi bekänner våra synder…. så är Gud är trofast…och renar oss från ALL orättfärdighet!” 

Vi fortsätter i Hebréerbrevet 4, vers 14-16: ”Då vi nu har en stor överstepräst, Jesus, Guds Son, som har stigit upp genom himlarna, så låt oss hålla fast vid vår bekännelse. Ty vi har inte en överstepräst som ej kan ha medlidande med våra svagheter, utan en som blev frestad i allt liksom vi, men utan synd. Låt oss därför frimodigt gå fram till nådens tron för att få barmhärtighet och finna nåd till hjälp i rätt tid.”

Gult kort
Tacka Gud för det ”gula kortet”.
Han ger dig det kortet i kärlek, därför att han bryr sig. Är du på fel väg vill han varna dig. ”Låt varna dig!” säger Gud klart och tydligt (genom sitt ord och genom sina profeter och sändebud). Lyssna vad han säger! Och gör som han säger! Följ hans direktiv. Lyd hans regler, lev ditt liv efter hans instruktioner. (Bibeln är din Handbok för livet!). Då får du fortsätta vara med i hans lag. Det är grönt kort som gäller. Du är med i spelet igen. Yes! Det finns en framtid!

Green card

Det är sant att ingenting kan skilja dig från Guds kärlek (Rom 8:35-39) – han älskar oss oberoende vem vi är eller vad vi gjort/inte gjort. Han älskar oss inte mer eller mindre beroende på, nej han älskar oss oberoende, hela tiden, 24/7… – men du och jag kan välja att springa bort från Gud, strunta i hans kärlek och säga nej till hans gåva (evigt liv), strunta i hans varningar, strunta i det ”gula kortet” och bara fortsätta på vår väg. Då får vi också stå för konsekvenserna. Rött kort. (Vad man sår får man skörda!)

Gud – Domaren – vill ha dig med i ”spelet”, i kvalomgångarna, i kvartsfinal, i semifinal, och ända in i slutspelet, i The Grande Finale (Gud har redan vunnit, så se till att du är med i rätt lag!) – och sedan med på festen i Himlen! Men du behöver inte vara med om du inte vill. GUD har gjort allt klart – det är fullbordat – och säger ”Välkommen!”
Du bestämmer själv vad du gör med inbjudan du fått.

God bless!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s