Trevlig seglats!

Seglats
Jag tappar hakan ganska ofta.
 (Det finns många inlägg på min blogg som tyder på det, det är bara att bläddra). Det hände idag igen. Slutar inte förvånas. Jag tar kanske saker för allvarligt…eller så inte. Jag upprörs i min ande då jag läser och hör om ogudaktigheter och avfall inom kristenheten och då ledare inte verkar vilja/våga/bry sig om att göra något alls för att ställa saker och ting till rätta.

Jag vill varna andliga ledare för att föra ”fåren” vilse. Det här sker mitt framför ögonen på oss (det är bara att öppna dagstidningen)…och vi blundar, orkar inte bry oss, säger inget, vi vill inte vara kritiska (igen!), ”dömande” och obekväma… Allt är nog okej, vem är jag att döma, inte är jag bättre än någon annan, ”ta först bjälken från ditt eget öga, sen kan du ta bort flisan från din broders öga!” osv.osv…

Vi som ”upprörs i vår ande” och känner ”helig vrede”, nej, vi ska bara vara tysta, dra oss undan, knipa käft. ”Allt är okej…”

Föreställ dig följande scenario: Viking Line, Silja Line eller Wasaline har kommit långt bort från farleden/rutten och riskerar högst troligt att gå på grund mycket snart. Många passagerare är i fara, riskerar i värsta fall att mista livet… Du vet vad som är på gång, men du ”ids” inte, orkar inte berätta för någon vad du vet, ”allt är okej, jag bara inbillar mig, det är nog JAG som är problemet!”?? Allra minst vågar du springa upp till Kaptenen på skutan och berätta vad du vet, vad som oroar dig. –”Ni är vilse!” Du kan ju få höra att du blandar dig, är en bråkstake, ”gå och sköt ditt så sköter jag mitt, vad har du här att göra, håll dig undan, kritisera inte, jag vet vad jag gör!”... men du är som den blinde tiggaren som inte lät sig tystas trots alla ”shhhh! Tyst! Sluta ropa!” Du är envis. Det du har på hjärtat är för viktigt för att hålla tyst om! ”JESUS!”

Sedan är det inte upp till dig att TVINGA skutan (kyrkan, biskopen, prästen, andliga ledaren) in på rätt spår igen, men du har i alla fall försökt: 1. Blivit upprörd. 2. Reagerat 3. Berättat sanningen och varnat (för att du bryr dig och vet att GUD bryr sig) … Vad mera begärs av en Jesu Kristi Lärjunge i världen??

”Låt ditt ljus lysa så alla ser! Dra dig inte undan! Om du ser att någon är vilse ska du tala om det för dem, och rädda dem!…” (Matt 5:16, Hebr 10:38, Hes 3:17–, 2 Tim 4:1-5). Det är i alla fall vad GUD säger. Och han är MIN Kapten – jag lyder honom, mer än människor. (Galaterbrevet 1:10)

Trevlig seglats!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s