VAR BEREDD!


”… på jorden skall folken gripas av ångest
och stå rådlösa vid havets och bränningarnas dån(!)… … Men när detta börjar ske, så räta på er och lyft upp era huvuden, ty då närmar sig er förlossning.” (Luk 21:25, 28)

VAR INTE RÄDDA! Håll fokus på JESUS! Och var beredd…


”Tick-tack, tick-tack…” Time is ticking away…

Om världen går under i september (som några ”förståsigpåare” har sagt) eller inte, eller kanske i oktober eller november …eller först i december, eller nästa år.. (eller långt senare – ja, många har försökt ”lista ut” ett datum, men ingen har lyckats, ingen kommer att lyckas, ingen vet när, bara GUD vet) … så är det OBEROENDE viktigt att vara beredd, för, ja, vi vet faktiskt inte när det sker. INGEN vet när ”himmel och jord skall förgå” (Matt 24:35)…ingen vet när JESUS KOMMER TILLBAKA, ingen vet när ”Domedagen” är här – men det vi vet är att Jesus kommer tillbaka, domedagen kommer, det kommer att ske. Och ja: ”Himmel och jord skall förgå” (men lugn, Gud kommer att skapa ”en ny himmel och en ny jord… Se, jag gör allting nytt!”/Upp 20:1,5)

Det är oroligt i världen, krig, terror, naturkatastrofer…ja! Men Jesus lugnar oss mitt i stormen och säger: ”När ni får höra stridslarm och rykten om krig, bli då inte förskräckta. Sådant måste komma, men därmed har slutet inte kommit. Folk skall resa sig mot folk och rike mot rike. Det skall bli jordbävningar på många platser, och det skall uppstå hungersnöd. Detta är början på ‘födslovåndorna’.” (Mark 13:7-8)Det vi också med säkerhet vet
– för att Jesus sagt så – är att utan honom kommer vi att gå evigt förlorade (Joh 3:16), utan JESUS kan vi ingenting göra (Joh 15:5). Han uppmanar oss att komma till honom, fyllas med hans Ande (Ef 5:18), ha ”olja i lampan” (Matt 25:1-13). Gång på gång uppmanar han oss att ”vaka och be”, ”var på er vakt”, ”var beredda, för ni vet inte när er Herre kommer… i en stund när ni inte väntar det kommer han…” Var beredda!

Är DU beredd? Har du tagit emot JESUS i ditt hjärta? Är du frälst? Om inte, lever du farligt… Om du inte är frälst…och Jesus kommer tillbaka…har du ingen ”biljett” till himlen. Se till att du har en biljett, en plats i himlen!! Se till att du är frälst och är ett Guds barn. Och se till att du som kristen inte är slapp och slö, ljum och likgiltig och faller av trons väg (jo, det är möjligt att falla av om man inte är på sin vakt). Se till att du har olja i lampan!! Du behöver den Helige Ande! Och du behöver bli en aktiv, överlåten, hängiven Jesu lärjunge… Då kan du med gott mod säga: ”Ja, jag är beredd!” och du är glad ”när Jesus kommer för att förhärligas i sina heliga och väcka förundran hos alla dem som tror…” (2 Tess 1:10)

”Vaka därför, för ni vet inte vilken dag eller timme han kommer.” (Matt 25:13)

”Men i de dagarna, efter denna nöd, skall solen förmörkas, och månen skall inte ge något sken. Stjärnorna skall falla från himlen, och himlens krafter skall skakas. DÅ skall man få se Människosonen (Jesus) komma bland molnen med stor makt och härlighet…” (Mark 13:24-26)


”Ty liksom blixten
går ut från öster och syns ända borta i väster, så skall Människosonens ankomst vara… Strax efter de dagarnas nöd skall solen förmörkas och månen inte ge sitt sken. Stjärnorna skall falla från himlen, och himlens krafter skall skakas. Då skall Människosonens tecken synas på himlen, och jordens alla folk skall jämra sig, när de ser Människosonen komma på himlens moln med stor makt och härlighet.”
(Matt 24:27-30)

”Tecken skall visa sig i solen, i månen och i stjärnorna, och på jorden skall folken gripas av ångest och stå rådlösa vid havets och bränningarnas dån. Människor skall ge upp andan av skräck, i väntan på det som skall komma över världen. Ty himlens krafter skall skakas. Då skall man se Människosonen komma i ett moln med stor makt och härlighet. Men när detta börjar ske, så räta på er och lyft upp era huvuden, ty då närmar sig er förlossning…”


”…Men akta er för att berusa er och dricka er fulla och låta era hjärtan tyngas av det dagliga livets omsorger, så att den dagen plötsligt kommer över er som en snara. Ty den skall komma över alla som bor på jorden. Vaka alltid och be om kraft att kunna undfly allt det som skall komma och kunna bestå inför Människosonen.”
(Luk 21:25-36)

”Men om den dagen eller stunden vet ingen något, inte änglarna i himlen, inte ens Sonen, ingen utom Fadern. Var på er vakt och håll er vakna, för ni vet inte när tiden är inne…” (Mark 13:32-33)

”Vaka, så att han inte plötsligt finner att ni ‘sover’! Vad jag säger till er, det säger jag till alla: Vaka!” (Mark 13:36-37)


GET READY!
1 Petr 4:7 ”Slutet på allting är nära. Var därför förståndiga och nyktra, så att ni kan be.”

——

Läs Matt 24, Mark 13 och Luk 21 i sitt sammanhang, den som vill.

Annonser

2 svar till “VAR BEREDD!

  1. Intressant det du skriver om. Det är tydligen ”inne” att spekulera i slutet. Det har spekulerats och teologiserats om slutet nu i 200 år så de flesta är hjärntvättade. Ser man tillbaka på teologin, var vi befinner oss i Guds plan, innan 1800-talet så syns inget som har med slutet att göra. Man. förstod tydligen att vi fick redan år 70e.kr. en ny himmel och en ny jord men utan hav

    • Och med ”..redan år 70e.Kr en ny himmel och ny jord men utan vatten”, menar du…??
      Detta har inte ännu skett, men det vet du ju? Förstod kanske inte bara vad du menade. Sori.

      M

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s