”Era gamla män skall ha drömmar…”

”Och det skall ske därefter att jag skall utgjuta min Ande över allt kött. Era söner och döttrar skall profetera, era gamla män*) skall ha drömmar, era unga män skall se syner…” (Joel 2:28)
*) Inte för att jag känner mig ”gammal”, men är man 53 så är man väl ändå ganska ”gammal”??


Jag talade med några ungdomar.
Jag var passionerad.
– Tror ni att jag skulle satsa allt jag har på ett uppdrag som inte är viktigt! Ni tror väl inte att jag skulle satsa allt jag har på Jesus och det han säger om jag inte trodde att det höll, om det inte var sant alltihop?! Jag berättar för er det här…för det är väldigt viktigt! Lyssna!

Jag var rörd till tårar. Jag grät.

Några andra ungdomar kom närmare. De verkade vara såna där lite ”viktigare” typer (snobbar?) – deras attityd avslöjade att de kanske inte så gärna lyssnade på vad jag hade att säga. Men jag fortsatte ändå, om möjligt ännu ivrigare:
– Här går två vägar, den ena för till fördärvet, den andra till Gud. Ni väljer.
– Äh, vi bryr oss inte!
– Vill ni inte ens ta en titt?
– ??

”Vägarna” var som gångar, stigar, med en ”vägg” mellan. Båda vägarna gick parallellt, sida vid sida, men förde ”resenärerna” till helt olika destination.
– Det finns fönstergluggar i väggen. Om ni väljer att gå in på den väg som leder till fördärv kan ni, medan ni går där, titta i fönstergluggarna vart de som valt den andra vägen är på väg… Ni kommer att ångra er bittert. Ni hade av hela ert hjärta önskat att ni varit på den andra vägen! Men nu är det för sent. Jag varnar er. Det finns inte längre någon återvändo. Ni har valt er väg. Är det så här ni vill ha det??

Där slutade drömmen.

——-

Jag tror för övrigt inte att slutet kommer den 23.9, som några forskare och ”förståsigpåare” har räknat ut och bestämt. Nej, Guds tidtabell matchar inte våra ynkliga uträkningar och ”profetior”. Han, inte vi, bestämmer när det är dags. INGEN vet när Jesus kommer tillbaka, men ATT han kommer, det är 100% säkert (och att vi skall vaka och be, vara beredda, för vi vet inte när han kommer… När som helst, kanske då vi minst väntar det??) SE MERA I FÖREGÅENDE BLOGGINLÄGG: ”Var beredd!”

Lika säkert är det att det finns TVÅ VÄGAR att välja mellan: En som leder i fördärv, en bred väg, ”och det är många som går fram på den” – och en smal väg som för till himlen, och ”det är få som finner den.” (Matt 7:13-14). Vilken väg väljer du?

Det som också är sant är att vi behöver bestämma oss för att följa Jesus HÄR I LIVET för att sedan få komma till HIMLEN då vi dör, eller då Jesus kommer för att hämta oss hem. ”Jag skall komma tillbaka och ta er till mig, för att ni skall vara där jag är.” (Joh 14:3)

——-

”Också över tjänare och tjänarinnor skall jag i de dagarna utgjuta min Ande.  
Och jag skall låta tecken synas på himlen och på jorden: blod, eld och rökpelare.  
Solen skall vändas i mörker och månen i blod, innan Herrens dag kommer, den stora och fruktansvärda.  
Och det skall ske att var och en som åkallar Herrens namn skall bli frälst. Ty på Sions berg och i Jerusalem skall det finnas en räddad skara så som Herren har sagt, bland kvarlevan
som Herren kallar.” (Joel 2:29-32)

——

Ps. Gud har gett mig många fler drömmar. En del av dem har jag publicerat här tidigare, andra är på kommande.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s