Julkonsert?

Synd på en annars bra konsert att man byter ut texter på t.ex ”Giv mig ej glans” (varför fattar jag inte…om det inte är för att man faktiskt ”skäms” för det RIKTIGA budskapet, eller ja, helt enkelt för att man inte tror på budskapet! Men varför då ens ha den sången med på repertoaren??!)…och – hör och häpna, vi talar här om en ”julkonsert” – flörtar med lesbisk relation(!) i en sång??! (Jo, vi fattade vad ni ville säga, det var ett tydligt ställningstagande; homosexuella relationer är okej, naturligt! Tro inte att jag hurrade och applåderade den gången! Obehaglig sång…Hade lust att gå ut…)…. och i stället för att betona GUD och hans kärlek.. (öh, borde vi kanske säga ”hens”, göra som man gör i vilsna Svenska Kyrkan: skippar ”han” och ”herre” i kyrkohandboken!! Ja, du läste rätt. Svenskar som hör till Svenska kyrkan: Gå ur den ”kristna” kyrkan och gå i stället med i en KRISTEN kyrka, en som ännu håller fast vid Guds ord och inte gått vilse!) …ja, i stället betonar man MIG och MITT och MIN kärlek. Jag lever mitt liv på mitt eget sätt. JAG bestämmer! JAG står i centrum! (Gud är nog långt borta från en sådan människan-i-centrum-attityd! ”Kristendom” utan JESUS i centrum är ingen kristendom!)

En annars bra konsert, ja, fina förmågor, skicklig pianist, duktiga sångare, sköna arrangemang och stämmor…osv…Och huvudartisten imponerade inte bara med vacker sång, utan också med sin naturlighet och ödmjuka inställning. (Är hon månne troende?) Fint!

Men oj, vad mycket bättre det skulle vara om sångerna gick djupare, om man inte bara rördes till själen utan djupt i hjärtat, i anden… Sådan beröring kan bara sånger om JESUS åstadkomma, sånger som Guds Ande fått inspirera. (Troende sångare skall aldrig sluta vara tydliga i sitt budskap…men tyvärr har många fallit i fällan). Håll fram budskapet! DÅ är det bra på riktigt! DÅ får sångerna en helt annan mening, vi lyfts ur vårt eget, ur våra begränsingar, vi har inte längre fokus på oss själva… GUD får äran!

Rör vi oss på ett mänskligt plan, i ”världen”, blir upplevelsen bara ”bra”. Vi applåderar och är nöjda. Folk är berörda, beundrar… men de flesta är både döva och blinda, ser inte, förstår inte…(Vad är det vi gillar? Mänskliga prestationer? Gud? Är han där nånstans? Får HAN applåder??) Rör vi oss däremot på ”högre höjder” och låter himlen landa…, blir upplevelsen mer än bara upplevelse. Vi känner av liv i överflöd. (Joh 10:10). Gud rör vårt hjärta och vårt sinne. (Sådana julkonserter har det säkert funnits gott om också i år – men tyvärr missade jag dem allihopa…)


Ja, oj, om folk skulle börja längta
efter vad GUD har att ge…komma till honom, lyssna på kristna sånger, budskap om Jesus, låta sig beröras av GUDS KÄRLEK. Sällan man får vara med om något sådant på en profan konsert med några små, blyga inslag om Gud (eller var det ”gud” – inte var det i alla fall HERREN Gud, Bibelns Gud det handlade om!?)… Jag förundras över att man till och med på en konsert i advents-och jultider så blygsamt talar/sjunger om vad julen*), livet och allt egentligen handlar om: JESUS. Man vill ha det så, så att alla kan trivas, inte betona varken ”han” eller ”herre” och inte alltför tydligt sjunga om Gud och Jesus…utan hålla ”sådant” på avstånd, så att ingen tar illa upp… Eller VAD är det som är så svårt… Ja, jag vet, DET MAN INTE HAR KAN MAN HELLER INTE GE! Nej, men man vill nog ha det där lilla ”andliga” med, typ ”Giv mig en glans”, men man ändrar budskapet. Ha! God jul*)??? Nja, inte utan BUDSKAPET!!

—-

*) Det där med ”julen” kunde vi behandla i ett helt annat inlägg. Tar det efter jul. JESUS föddes ju inte i december, inte 24.12 och inte 25.12. Han föddes antagligen i september/Lövhyddohögtiden (andra påstår i mars, det är lite oklart. Men det alla som vet och har forskat i ämnet är överrens om är att Jesus INTE föddes i december, i våra så kära jultider, det är klart. Och ändå fortsätter vi fira Jesu födelsedag 24-25.12. Märkligt). JUL är inte ens en kristen högtid, utan något helt annat (tar som sagt inte upp saken närmare här, men du kan ju själv kolla på nätet. Googla. T.ex ”Truth or Tradition”, en intressant ”dokumentär” av pastor Jim Staley. Finns på youtube). Vill inte förstöra någons jul – kanske gjorde jag det redan? – men hm, varför inte? Eller om vi ser det så här: Vi söker ju sanningen. Varför skulle vi inte vilja veta sanningen om julen, eller i alla fall våga ta en närmare titt på det som sägs… Tänk om vi gått vilse? Sanningen ska gör er fria! säger Jesus. Det gäller väl på alla områden, också när vi talar om jul och påsk och andra ”kristna” högtider. Pröva allt, behåll det goda!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s