VEM BLIR PRESIDENT 2024? Del 2.


Mycket har hänt sedan sist jag skrev ett ”presidentval”-inlägg, DEL 1. Se här: https://martenstreng.wordpress.com/2023/08/13/rasism-pride-och-presidentval-2024-del-1-forspel/
MYCKET kan ännu hända – och vända, på ett oväntat sätt. Tänk om en ”liten David” stiger fram och vinner över ”Goljat”? Det har hänt förut, och det kan hända igen. Viktigt nu att vi ber att GUDS vilja får ske. Vem vill GUD att skall bli vår nästa president? Jag tror jag vet, men vet folket överlag? Kommer folket att inse sitt lands bästa och rösta rätt? Det återstår att se…

MÅNGA NYA ANSIKTEN.
Sist jag skrev (augusti 2023) har det tillkommit hela 6 nya namn. Utöver Pekka Haavisto, Mika Aaltola och Olli Rehn har nu också Li Andersson, Alexander Stubb, Jutta Urpilainen, Hjallis Harkimo, Jussi Halla-aho och Sari Essaya anslutit sig till ”striden”. Spännande.

Som bäst pågår ”presidentval-utfrågningar” på Finlands TV 1 och olika intervjuer etc på annat håll. Jag har följ med alla program på TV1 hittills. Intressant. Många duktiga kandidater.

Jag begränsar detta inlägg till att berätta vad jag (hittills) har skrivit på Facebook om presidentvalet. (Som sagt, se föregående blogginlägg, om du vill veta mera… )

PRESIDENTVAL 2024. Del 2.

7.1
RÖSTA PÅ EN KANDIDAT ENLIGT GUDS VILJA.

Är du en seriös bibeltroende kristen, fylld och ledd av Guds Ande, med en längtan att gå med Gud, lyda honom, göra ”det som behagar Gud” (Rom 12:2), av hela hjärtat göra Guds vilja, ära honom, glädja honom, tänka som han, ”rösta” som han …ja, då kan du inte – du VILL inte, det går emot ditt samvete att rösta på en kandidat som lever i ett öppet homosexuellt förhållande.

Homosexualitet är ”avskyvärt” (3 Mos 18:22), ”naturvidrigt” (Rom 1:25-28) i Guds ögon. ”Ska inte ärva Guds rike…” (1 Kor 6:9-11). Varför skulle vi vilja ha en sådan president som öppet lever i synd och hånar Gud…med sin livsstil och moraliska kompass leder folket vilse? Nej, Gud bevare oss!

Som sant kristen har du ditt fokus på GUDS vilja och inte på känslor, vad andra säger och tycker (Gal 1:10), moderna ”vindar” som blåser, kandidatens ”meriter”, personlighet, ”popularitet” etc. Nej, du vill helt och hållet – trots att ditt beslut kanske går emot ”massan”, är icke PK och strider mot ”jämställdhet”, ”mänskliga rättigheter” och tolerans-regler – göra det som är rätt och riktigt inför Gud, sant och rättfärdigt och i samklang med GUDS ORD. Du låter inte lura dig av den ondes alla lögner, ”skulle Gud ha sagt?” (1 Mos 3:1). Du dras inte med i villovindar och ”demoners läror.” (1 Tim 4:1)

LYSSNA PÅ GUD. Och gör som han säger. I alla frågor. (1 Joh 2:3-5. 2 Joh 1:9-11)


8.1
Presidentkandidater som seriöst röstar för ett TREDJE kön(!) – YleFEM-nyheter 8.1. – …är inte bara virriga, blinda, bedragna eller korkade – det finns ju bara TVÅ kön!! – utan också löjligt ”taktiska”; man tror man charmar folket om man flyter med i regnbågstänket och transfantasierna och är ”liberal” och ”medmänsklig” – man är rädd för att bli anklagad för hets mot ”folkgrupp”, ”homofobisk”, inte vara ”tollerant” etc…så man slingrar sig, kompromissar, tänker taktiskt, för att få så MÅÅÅNGA röster som möjligt. Ska man skratta eller gråta?! Dit for i alla fall mitt förtroende till ett par två, tre kandidater jag ändå (hittills) hade haft ett litet hopp om… Men icke, sa Nicke.

Nu är det bara FYRA kvar som jag anser går på vägen och inte helt trillat av kälken. Säger inte av nån av dem har väldigt stor chans att klara sig i striden om presidentposten, men det är viktigt att RÖSTA ENLIGT SAMVETE, SANNING, RÄTT OCH RÄTTFÄRDIGHET. Inför Gud. Han ser ditt hjärta … Rösta enligt vad GUD säger. Strunta i ”borden”, ”måsten”, ”PK”, ”jantelag” och människofruktan!

Jag vill påminna DIG som är sant kristen – gilla eller inte: Du KAN inte rösta på en kandidat som öppet hånar Gud med sin livsstil, sina ord, sin ”agenda”, lever i synd och står upp för och applåderar det GUD säger att är synd, ogudaktigt, naturvidrigt, avskyvärt och 100% mot Guds vilja och som leder till evigt fördärv. Just sayin. ”Syndens lön är DÖDEN(!), men Guds gåva är evigt liv i Kristus Jesus.” (Rom 6:23)

Nämnas bör också att kandidater som är medlemmar i WEF (World Economic Forum/Klaus Schwab & Co), i sekter, rörelser, ”ordnar”, ockulta sammanhang, är vänsterliberal och Israel-fientlig.. är ute och cyklar och är inte lämpliga som ledare för vårt land.

Rom 12:2


10.1
Det senaste programmet i serien ”President-utfrågning” på Finlands TV1 (10.1-24). Sari Essaya: https://arenan.yle.fi/1-67348078?fbclid=IwAR0AULJaYe2p2MoRVwlQmRN2heBQPFAAsBLRKO9KlDJ47MaSLSEgNDb-PaI

Det är viktigt att vi som krist-na röstar på en presidentkandidat som går med Krist-us! Sari Essayah är en sådan. Hon är bra, kunnig, erfaren, skarp, ödmjuk, positiv, en varmt troende krist-en som står upp för krist-na värderingar och också vågar stå upp för de allra minsta, för Israel, mot Pride, är andefylld och öppet krist-en, en moralisk ledare. En sådan president skulle Finland behöva!

——-

Det finns en ”virrighet” i många frågor (i detta inlägg har ju endast president-frågan tagits upp). Många är vilse. Också en hel del kristna. Att icke-kristna är vilse i frågor om sexualitet, alkohol, andlighet, Israel etc.etc.. är ”normalt”, men att att så många KRISTNA inte har sitt på det torra är något som överraskar. Som jag skrev på Facebook:

Att de ”OTROENDE” inte fattar är en sak – ”Den här världens gud ( = satan) har förblindat de otroendes sinnen, så att de inte ser ljuset som strålar ut från evangeliet om Kristi härlighet” (2 Kor 4:4) – men att TROENDE inte fattar och är ”blinda” för SANNINGEN i Guds ord och medvetet(?) trotsar Guds ord och gör precis tvärtom (i tron att de gör nåt bra?!) är helt ofattbart. Det gäller i frågor som t.ex sex och samkönat, pride, hbtqi, sambo, abort, alkohol, hemliga sällskap, val av president…(aktuellt ämne!)

Viktiga frågor! Många har tyvärr gått vilse. Men det finns en väg tillbaka! Vi hoppas att ”Gud ger dem omvändelse, så att de kommer till insikt om sanningen och nyktrar till…” (2 Tim 2:25-26)


GUD VÄLSIGNE DIG!

Lämna en kommentar