PRESIDENTENS NYÅRSTAL 2022

Presidentens nyårstal på svenska, finns på Svenska Yle Arenan, start vid 12.40 minuter.

Nog finns det orosmoln på himlen alltid…och mycket av det vår president sa i sitt nyårstal var ju bra och viktigt… och han betonade att vi kan ha olika åsikter, det råder åsikts-och yttrandefrihet i en sann demokrati. (Det här låter ju bra, men hur ser det ut i verkligheten, då vissa åsikter inte får komma till tals, i alla fall inte i massmedia. Personligen har jag flera gånger blivit avvisad…)

”Ett nytt år innebär en tid av löften och hopp. I början av detta år är de särskilt viktigt att lova att söka det gemensammas bästa…” Fint också att presidenten ärligt medgav att två vaccinationer och covidpass gav oss en känsla av trygghet, men den försvagades med tiden…” …

”Våren 2020 var viruset en gemensam fiende som vi tillsammans kämpade emot. I Finland hjälpte vi varandra och hade omsorg om varandra. Den goda viljan frodades och spred sig. Nu är stämningen en annan…”
Och så fick vi igen (sist hörde vi om det på självständighetsdagen) höra om ”osämja” och ”illvilja”. De ovaccinerades problem? Det är vi som nu inte hjälps åt och inte har ”omsorg om varandra”? Den ”goda viljan” saknar vi också? ”Nu är stämningen en annan…”

Men som presidenten också sa: ”Jag tror inte att någon med vett och vilja vill bära eller sprida en sjukdom.” (Inbillar sig nån att någon av oss ”sysslar” med sådant!?)
Sedan kom det fram (igen) att de människorna är ”likgiltiga” som inte bryr sig och som ”låter bli att vara försiktiga, ta vaccinet eller att använda munskydd…”
Där fick folket igen höra vem som är skurkarna. Surt med sådana här smyganklagelser. Jag trodde det vid det här laget var klart för allihopa att de dubbel-vaccinerade, maskerade och ”försiktiga” medborgarna minst lika mycket som vem som helst annan kan få smittan och vara smittospridare. Men ändå fortsätter man ensidigt med att peka ut de ovaccinerade som ”orsaken” till att vi ännu inte fått bukt med viruset. Otroligt!

”Tillsammans övervinner vi detta gissel…” avslutade presidenten talet om pandemin.
Inte ett ord om att vi som folk har vänt oss bort från Gud. Inte ett ord om synd och omvändelse. Inte ett ord om att Gud kan hjälpa, utan bara talet om att ”vi tillsammans övervinner detta gissel.” Visst fattar jag vad han menar, och han menar väl…men det blir så platt. VI ska fixa detta. VI har makten. VI!
Nej, detta ”gissel” kan inte övervinnas med människors styrka och kraft, ”utan genom min Ande, säger HERREN.” (Sakarja 4:6)
Obs, se mitt inlägg ”Coronajäveln” där president Niinistö också kommer till tals, alldeles i början av pandemin, våren 2020. https://martenstreng.wordpress.com/2020/05/13/corona-javeln

Vid 26.17 minuter (Svenska YLE Arenan) tar presidenten upp detta med barns och ungas illamående.
”Dagens ungdomar har utsatts för prövning. Pandemin har berövat dem en orimligt stor del av livet. *) Det är oroväckande att illamåendet bland de unga ökar, deras kondition försämras, deras utbildningsnivå stannar av…” *) … Är det då så konstigt?
*) VARFÖR INTE FÖRSTÅ ATT RESTRIKTIONER OCH LOCK DOWNS, DISTANSUNDERVISNING och TVÅNGSMASKER OCH SKRÄMSELPROPAGANDA etc ÄR JUST DET SOM TILL STOR DEL HAR BIDRAGIT TILL DE UNGAS ILLAMÅENDE?! Här borde myndigheter och beslutsfattare, regering och president krypa till korset. 2 Krönikeboken 7:14 ”…Om mitt folk ödmjukar sig och ber och söker mitt ansikte och omvänder sig från sina onda vägar, då vill jag…förlåta deras synd och skaffa LÄKEDOM åt deras land.”

Varför skall detta vara så svårt att förstå för vårt lands ledning? HÄR har vi ju svaret på våra problem. Varför ser man inte detta?? Varför vill man inte böja sig? GUD, och ingen annan, kan ge oss det vi så innerligt behöver. HAN kan övervinna detta ”gissel” presidenten talar om! Satan är besegrad, dödens makt är bruten, Jesus är Herre. Det gäller bara att se detta och öppna upp för JESUS, kungars Kung – som enskilda och som nation. Med början i landets högborg. Detta vore vår räddning. Utan att vi ödmjukar oss och ber Gud om hjälp, kommer vi inte att klara oss, hur mycket ”tillsammans” vi än är, hur mycket ”god vilja” vi än besitter, hur mycket kunskap eller omsorg vi än säger att vi har… Utan JESUS har vi INGENTING! (Joh 15:5)

Till slut vill presidenten på förhand tacka folket för att ”det i år finns mer god vilja, mer önskan att förstå varandra och mer ödmjukhet inför högre värden…” Jaa, om det ändå vore så!
”Då blir det ännu bättre.” Håller med, men är som sagt tveksam till uttalandet. Är det sant att folket fått ”mer ödmjukhet inför högre värden”, ”god vilja” och ”önskan att förstå varandra”?? Är det inte precis tvärtom? Situationen, relationerna, samhället, attityderna har hårdnat. Finns det en väg tillbaka? Den vägen skulle i så fall heta JESUS – den enda vägen till sann frid, hälsa och liv – och att vi ödmjukade oss inför GUD & GUDS ORD och inte bara ”inför högre värden”! (2 Krön 7:14)

”Jag önskar er alla ett gott nytt år och Guds välsignelse.”
Tack!

Ett svar till “PRESIDENTENS NYÅRSTAL 2022

Lämna en kommentar