Riddare, Murare och Fellows? – Om hemliga sällskap. Varning!

Hemligt sällskap 2

HEMLIGA ORDNAR

Det här blir tufft – och svårt att smälta för de flesta. Jag kommer antagligen också att få en del stryk för den här artikeln (som på inget sätt är fullständig, jag skrapar bara på ytan, öppnar lite på locket…), eftersom mycket kommer att avslöjas som hålls hemligt för allmänheten. Men jag bryr mig för mycket om människorna för att kunna hålla tyst. Folk behöver få veta sanningen! (På grund av mycket vånda har texten länge legat och väntat på att publiceras. Nu är det dags!)

Jag vill uppmana den som gått med i ett hemligt sällskap, att snabbt gå ur! Den som aldrig gått med, ska heller aldrig behöva göra det! Kanske du har någon vän eller släkting som är med i ockulta (dolda) sällskap? Be för dem och utmana dem att gå ur eländet – innan det är för sent och de är helt fast i mörkret.

Det kan verka lockande att få en personlig inbjudan. Man känner sig utvald. Och så längtar man kanske helt ärligt efter någon form av gemenskap – och bekräftelse. Tänk att få komma med i klubben där de ”viktiga” personerna rör sig, de som har något att säga till om i samhället (läkare, politiker, lärare, affärsmän, direktörer, präster, biskopar, domare …). Vilken ära! Tänk om man dessutom kunde dra nytta av de kontakter man får här. Ett ”brödraskap” där alla hjälper alla, låter ju fint. Ja, tack, jag är med!… Det är en fälla, tro mig! (Läs vidare så får du veta varför). Jag har förut varnat några nära, kära vänner, men till min stora sorg gick de med i alla fall. Det hjälpte inte ens att säga ”jag älskar dig så mycket och bryr mig om dig, snälla gå inte med! Jag ber dig av hela mitt hjärta!”

Många präster är tyvärr med i hemliga ordnar och det får ju ”vanligt” folk att tro att det hela är helt OK. En av dem jag varnat hade just detta som argument: ”Men präster är ju med!” Gud varnar för falska profeter som för vilse, bort från Gud, djupare in i mörkret. ”Både profet och präst … tar det lätt med att hela mitt folks skada och säger: ’Allt står väl till, allt står väl till.’ Men allt står inte väl till.” (Jer. 6:13-14). FÖLJ INTE DEM SOM LEVER I MÖRKRET! FÖLJ JESUS!!

Hemligt sällskap FRImu

”Det ligger både makt och risk i att en ordenorganisation har så stort inflytande över ett lands ledare. …Denna organisation är en halvreligiös rörelse, som erbjuder ett alternativ till församlingen genom att erbjuda sin egen typ av pånyttfödelse, nattvard, prästtjänst osv. … En organisation som inte ger Kristus utrymme, står i direkt konfrontation med hans rike.” (Kjell Sjöberg i boken ”Låt varna er!”)

————–

Jag tar som sagt en stor risk med att skriva den här artikeln. Jag riskerar att få många ”fiender”. Någon kommer att tycka att jag är löjlig och överdriver, någon skrattar. Andra blir arga eller sårade. Jag tycker ändå ärendet är så alarmerande att jag anser att jag gör större skada om jag håller tyst. Det är ju detta (att se och uppleva mörkret och ha nöd över att folk går vilse) som är så smärtsamt. Jag är en positiv och glad person – absolut! – men kärleken till Gud och människor gör att jag inte bara kan hålla tyst då jag ser och vet att folk går vilse i mörkret, i värsta fall evigt förlorade. ”Varna dem!” säger Gud. LÄS HESEKIEL, KAP. 3:17-19 och 33:1-9!! Jag hoppas och ber att GUD ska tala genom mig, kanske uppmuntra någon, hjälpa någon UT UR MÖRKRET IN I HANS UNDERBARA LJUS. (1 Petr 2:9)

Jag vill leva enligt Efesierbrevet 5:11 där det står ”Ha inget att göra med mörkrets ofruktbara gärningar utan AVSLÖJA DEM i stället”, och så lämnar jag allt i Guds händer och litar på hans beskydd. De onda andemakterna är förstås inte glada över då någon rör om i grytorna. ”Lämna oss i fred!!” Det sa de åt Jesus också då han närmade sig. Jesus undvek inte konfrontation med mörkret. Han avslöjade mörkret – och drev ut demonerna! Och människor blev fria.

Det är – obs – inte en kamp mot kött och blod (människor) utan mot ondskans andemakter, djävulskap och mörker. (Efesierbrevet 6:12) Jag har alltså inget emot någon människa, men jag hatar djävulen. Vad han sysslar med i det fördolda måste tas fram i ljuset, avslöjas och få ett slut! Ingen förändring sker om vi sitter med armarna i kors!

Det är viktigt att inse att det under ytan finns en otäck verklighet. Andemakter påverkar vårt samhälle mer än vi tror (varför ser det annars ut som det gör i världen?) Vi bör avslöja inte bara toppen av isberget, utan våga gräva djupare, avslöja och avväpna det som finns under ytan. Utan Guds beskydd skulle jag inte våga ge mig in i strid. Men med Guds hjälp, iklädd hans vapenrustning, på hans befallning, i Jesu namn, vill jag gå framåt, bryta ny mark, ”lossa orättfärdiga bojor, lösa okets band, släppa de förtryckta fria, bryta sönder alla ok …” (Jes. 58:6)
 

Frimurar tempel Hemligt sällsk frimur

* FRIMURARNA

Hemliga ordnar handlar om religionsblandning (även om man på många håll hävdar att hemliga ordnar vilar på kristen grund, varför också tyvärr en hel del kristna personer gått med!) Kristen, muslim, jude … ingen skillnad bara du tror på ett högre väsen, den stora ”Mästar-Arkitekten”. Är man minst 21 år gammal och har gott anseende kan man bli medlem.

Frimurarna har på senare tid öppnat sina lokaler till påseende, man har pratat ganska öppet om frimureriet (har man något val då en del hemligheter sipprat ut i offentligheten och man vill rentvå sitt rykte?) utan att för den skull avslöja hemligheterna. Vi har hört intervju i Radio Vega med högsta chefen för ”Stor capitalet i Finland”, Tom Waselius (se längre fram) osv. Det har berättats om frimurarna i TV-programmet MOT osv. Delvis otäcka sanningar om manipulation och hot har framkommit (avhoppare har berättat). I t.ex Iltasanomat kunde man 23.1 2013 läsa om avslöjande kassettband. Inspelningarna avslöjar en hel del vad som försigår bakom de stänga dörrarna.

Frimurarna är endast för män. Fruarna har i allmänhet ingen som helst aning om vad som försigår. Nätverk av beslutsfattare, opinionsbildare, politiker, företagare, direktörer, jurister, präster och biskopar m.fl. Man gömmer sig bakom ett respektabelt beteende, lovvärda ideal, filantropisk verksamhet och allmän religiositet. Frimurarna själva förnekar att det är fråga om en ny religion. Men man har tempel, altaren, man tillber ”den store Arkitekten” osv. Man blandar element från många olika religioner. Först senare, ju högre upp man kommer i graderna, framkommer frimureriets rätta identitet. Man tillber guden Jah-Bul-On. Jah=Jahve. Bul=Baal, den gamla kanaaneiska fruktbarhetsguden. On=Osiris, den egyptiska underjordsguden. Både Baal och Osiris är manifestationer av djävulen. Deras namn åkallas också idag i magi, trollformler och satanism. …
Den ideologi som ligger bakom frimurarnas riter går tillbaka ända till Egyptens och Babylons historia och mytologi och har alltså varit verksam länge i världen.

Ju högre upp i graderna man kommer, desto mer av mysteriereligion, dödskult och ockultism innehåller frimureriet.

Freemason Mackey's

Jesus är inte enda vägen. (Hans namn nämns inte en gång i invigningsritualerna, trots att ju frimurarorden är en ”kristen” orden. Man undrar ju nog hur det är med den saken!) Bibeln är inte enda boken med Guds uppenbarelser. Man får en dubbel lojalitet (som kristen ska vår enda lojalitet vara till Kristus), man lär sig kompromissa, leds steg för steg in i avgudadyrkan. Jesus blandas med en mängd andra ickekristna religiösa ideér och trosföreställningar … OBS: I frimurarnas eget standarverk, Mackey’s ”Encycleopodia of Freemasonry” står det att ”Frimurarnas religion är inte kristendom.” Frimurarna bekänner inte Jesus som Herre och Gud. Man lär ut en ”väg” till odödlighet och himlen (den stora logen däruppe), utan Jesus Kristus! (Det finns variationer, t.ex är den nordiska varianten av frimureriet mera på ”kristen grund”).

Några plock ur frimurarnas invigningsritualer (kan variera lite beroende på land). Noggranna anteckningar om ritualerna finns bl.a att läsa i Roger Karsten Aases bok ”Frimurernes hemmeligheter. Fortalt fra innsiden (Kagge Forlag, 2009)

-”Vill du byta bort din egen religion mot frimurarnas religion?” Den frågan får man då man invigs till frimurarnas första grad. Kandidaten förs med bindel för ögonen – för att visa sitt ”tillstånd i mörker” – in i logens förstagradssal. Utöver ögonbindeln, rullas byxbenet upp, ett rep läggs kring halsen, skjortan knäpps upp och vänstra brösthalvan blottas. Knivar, svärd och spjut osv. (Invigningsritualen är en lång ceremoni, ger inte en rättvis bild att bara nämna några delmoment, men du får i alla fall en liten bild av vad det är frågan om). … Man skall alltså bekänna att man är i mörker och nu längtar efter ljus. Detta är detsamma som att avsäga sig det ljus som Jesus redan gett den som ”tagits ut ur mörkret och förts in i Guds underbara ljus.” (1 Petr 2:9). Nu öppnar man sig istället för ett annat ljus, nämlingen Lucifers (se 33:e graden!). … Här, i förstagradssalen, skall nu kandidaten avge ett långt tysthetslöfte som bl.a samtycker att ”halsen blir avhuggen, hjärtat rivs ut, tungan och inälvorna slits ut och kastas i havets djup, kroppen bränns …” osv. om han avslöjar hemligheterna. Låter härligt kristet, eller hur?
I grad 2, ”medbrodergraden”, förekommer ingen speceill ceremoni…
I grad 3 ska man tänka på döden. Rummet är ”dekorerat” med dödssymboler och en äkta dödskalle. Kandidaten läggs i en kista med locket på. Kandidaten ”skall lära känna utrymmet som han senare skall bebo.” Sedan uttalas orden av en ledande frimurare: ”Med min och Kleopatras hjälp skall vi väcka honom till livet.” Ceremonin avslutas med orden: ”Det är fullbordat.”
I grad 4/5 läggs ett rep runt kandidatens hals … Detta skall hjälpa att bli en bättre människa.

.Frimur svärd Dödsskalle
I grad 6 ingår en vandring i det underjordiska, längs en mörk källargång. Kandidaten passerar en mängd likkistor, kranier och skelettdelar …
I grad 7 tar kandidaten steget in i de så kallade ”Kristusgraderna”. Kandidaten blir invigd i frimurarreligionen.
I grad 8 får kandidaten en ring …
Grad 9 och 10: Frimureriets religion, med både förbundsmåltider, dopliknande ritualer och rökelseceremonier, framträder här tydligt. Astrologi, kabbala (judisk form av ockultism), grekisk filosofi och egyptisk magi ingår i ritualerna. Blodsritualer nämns ett flertal gånger.

frimurare påve pike

Man kan nå ännu högre inom frimureriet, i England ända upp till den 33:e graden (royal arch) där man klart talar ut vem man dyrkar. Albert Pike (bilden), frimurarnas ”påve”, säger: ”Frimureriets religion skall av alla oss invigda upprätthållas i den rena luceriska läran. Om Lucifer inte var Gud, varför skulle då Adonai, de kristnas Gud, bry sig om att sprida falska och skadliga rykten om honom? Ja, Lucifer är Gud.” (Fourth Reich of the Rich, sid 70-71, Des Griffin, Emissary Publications 1979)

Ja, vad säger man? Detta är ju så vidrigt att man inte hittar ord …

Frimurarsymbol

Plock från frimurarnas egen webbsida:
Andlighet i vår tid.
”Det är i sökandet efter fäste och ledstjärnor som det svenska frimureriet har så mycket att ge. Orden vill helt enkelt inspirera sina medlemmar till att ta de stora livsfrågorna på allvar. Vem är jag? Hur borde jag egentligen vara och leva? Orden ger genom sina ritualer och symboler hjälp till reflexion. Inte i form av färdiga svar och lösningar utan just som hjälpmedel i det individuella sökandet och för den personliga trosutvecklingen.”
”Att en frimurare får avge tysthetslöfte vid erhållandet av de olika graderna beror inte på att det skulle finnas något speciellt ’hemligt’ innehåll. Det är något som Orden tillämpar från ett klart pedagogiskt perspektiv. Man kan ana men aldrig riktigt veta vad som komma skall. Varje ny grad ger en överraskande upplevelse, särskilt när man upptäcker hur varje detalj är infogad i ett stort mönster och sammanhang, som imponerar och fascinerar.”

”Orden vill utifrån sin ideologiska grundsyn ge:
• tillfällen till stillhet och reflexion över livets mening och mål,
• skönhetsupplevelser genom vackra ceremonier och lokaler,
• möjlighet till personlighetsutveckling och inre mognad genom den eftertanke och de lärdomar, som frimureriets ritualer och symboler ger anledning till,
• äkta och berikande gemenskap, som även inspirerar till ett aktivt engagemang för medmänniskors bästa.”

Hemligt sällskap 1 Frimur svärd

I en intervju i Radio Vega 6.2 2013, med Tom Waselius, chef för Stor Capitalet Finland, berättas att det finns 1300 frimurare i Svenskfinland, ca 7000 finska frimurare. Det handlar om, som Tom Waselius säger, att ”lära känna sig själv, bli bättre medveten om vad man gör, bli en bättre människa.” Sedan berättas det att det finns 40 personer i Norden som har uppnått den 11:e graden. De som är med i det brödraskapet ”dricker sina medbröders blod” (symboliskt eller ej, detta är hur osmakligt som helst och absolut inte kristet!) ”Vi bygger på kristen grund”, säger Waselius, (verkligen?!) och det framkommer i intervjun att frimureriet handlar om ett  livslångt tysthetslöfte (vilket man alltså förbinder sig till redan i första graden och samtidigt samtycker till att ”halsen blir avhuggen, hjärtat rivs ut, tungan och inälvorna slits ut och kastas i havets djup, kroppen bränns …” om man avslöjar något). Tom Waselius fortsätter: ”Det är förbjudet att diskutera politik och religion i våra sammanhang” … ”Det är inte fråga om att vara troende, det handlar inte om religion… Vi kräver inte att medlemmarna är döpta eller ens hör till kyrkan, men nog att de högaktar kristna värden och har en västerländsk kristen livssyn.” Tom Waselius påpekar vidare att för frimurarna är barmhärtighet en väsentlig del av verksamheten, och att sköta om sina bröder och andra. Ja, det kan man förstå. Bröderna tas väl om hand, man har ju ingått en pakt och svurit varandra livslångt förtroende. (Bra att ha domare, poliser, affärsmän, direktörer och läkare bland sina lojala ”bröder”. Frimureriet verkar vara en biljett till framgång?) Som vi redan konstaterat känns det aningen obehagligt att tänka sig att ”en ordenorganisation har så stort inflytande över ett lands ledare.”


Några kommentarer av avhoppare mfl.:

”Att som kristen ge tysthetslöften till något som man inte har en aning om vad det handlar om, strider mot Guds ord.”
Dubbla lojaliteter … Omöjligt vara överlåten och lojal både mot Jesus och mot frimureriets hemlighetsmakeri.”
”Är man lojal mot mörkret vill man knappast ha ljus.”
Surrugat för gemenskapen i kyrkan.”
”De flesta som går med i ett hemligt sällskap är inte medvetna om det negativa andliga inflytande man öppnar upp för …”
”Man lovar till och med att inte avslöja något för sin fru, som man lovat dela allt med.”
”Kyrkan inger inte förtroende när så många präster är frimurare.”
”Ordenslivet stämde inte överens med Guds bud att leva i ljuset.”
”Hemliga sällskap är inte i överensstämmelse med Guds ordning, det splittrar familjen.”
”Det finns en medveten strategi inom hemliga ordnar att infiltrera kristna församlingar.”
Motståndet till väckelse och förnyelse kommer ofta från kristna som är involverade i dessa ordnar.”

Hemlkigt sällskap 3 Bok Aase

En bok jag just nu håller på att läsa, och kanske har orsak att återkomma till, är skriven av en person som sett allt inifrån, f.d. frimuraren Roger Karsten Aase från Norge. Boken heter ”Frimurernes hemmeligheter. Fortalt far innesiden.” (Kagge Forlag, 2009). Läs, om du vågar ta itu med svåra frågor och avslöjanden – på norska dessutom!


* TEMPELRIDDARNA

Medan frimurare vanligen kommer från lutherska kyrkan, hittar man ofta medlemmar ur Tempelriddar Orden i frikyrkoförsamlingarna.

Tempelriddarorden

I  Tempelsalen är ett altare placerat, på altaret Tempelriddarnas emblem (triangeln), en bibel, en dödsskalle, en oljelampa och en vattenbägare. Ceremonimästaren kommer in och ställer frågor till kandidaten som snart skall bli invigd, påminner honom om att ritualer, symboler och de föremål som används under ritualen är hemliga och ställda under tysthetslöfte. En bindel sätts för ögonen på den blivande tempelriddaren, som en symbol att han vandrar i mörkret. Kandidaten är en ”medvandrare i mörkret som söker sanningens ljus.” Namnet Jesus nämns aldrig. (Se bibelord i slutet av artikeln).

Kandidaten måste ge sin heder i pant. Han får absolut inte bryta tysthetslöftet. En som bryter löftet kallas ”förrädare.”
Kandidaten förs bort till ett annat rum medan sången ”Jag går mot döden vart jag går …” sjungs. Bindeln tas bort och kandidaten står framför en likkista. En man klädd i kåpa och med ett skynke för ansiktet står i närheten. Kandidaten uppmanas tänka på döden.

Dödsskalle 2

Sedan förs kandidaten tillbaka till tempelsalen och ska nu böja knä vid altaret där dödsskallen, bibeln, triangeln och vattenbägaren står. Alla ”bröderna” som medverkar är iklädda en svart kappliknande klädnad med en huva som döljer personernas ansikte. I handen har de spjut. Under ceremonin riktas spjuten mot kandidaten som bedyrar sin trohet till Tempelriddar Orden samtidigt som han ger sitt löfte att aldrig någonsin avslöja någonting om vad som sker inom orden. Kandidaten påminns om att det inte går att lämna orden. Varje gradinvigningsritual inleds med procession. En av dem som går längst fram bär på en dödsskalle.

Följande är taget från Tempel Riddar Ordens egen webbsida:

”Tempel Riddare Orden är ’ett slutet sällskap’ som främst av pedagogiska skäl hemlighåller det inre arbetet, vilket betyder att innehållet i ritualer och betydelsen av symboler, som används för att levandegöra Ordens tankeinnehåll, inte avslöjas. Det är en arbetsordning som allmänt används inom det seriösa ordensväsendet.”
”Tempel Ridddare Ordens medlemslöften innebär en klar viljeyttring om ett livslångt medlemskap i ett fast brödraskap med det egna samvetet som främste domare.
”Tempel Riddare Orden arbetar med symboler och legender, för att klargöra ritualens olika budskap. Metoden gör det lättare att förstå moraliska och andliga sanningar. Symbolerna döljer och avslöjar och får oss att reflektera på ett djupare sätt, så att vi ser och anar de innersta behov som människan har. Var och en har att utifrån sin erfarenhet och bakgrund begrunda sin relation till vad symbolerna betyder.”

Kan man aldrig lämna Tempel Riddare Orden? De ger själva sitt svar:
”De löften som avges lämnas av fri vilja och syftar till att gälla hela livet, vilket betonas vid den information som föregår varje medlemsansökan. Av olika skäl finns det medlemmar som inte längre är aktiva, men löftena om nykterhet och tystlåtenhet finns kvar som en moralisk förpliktelse.”

Hemligt sällskap TEMPEL R

Några kommentarer av f.d. Tempelriddare:
”Namnet Jesus nämndes aldrig i ritualerna.”
Flera avhoppare berättar om övertalningsförsök, hot och kontroll när de försökte lämna orden.
”Jag fick ett brev efter att jag meddelat att jag lämnar Tempelriddar Orden: ’Du tvingar oss att låta ordens lag träda i kraft och verkställighet med de konsekvenser detta för med sig.”
”Senare fick jag klart för mig att jag hade gått i förbund med döden … Jag beslöt att säga upp mitt medlemskap och fick en tillrättavisning från ledarskapet: ’Medlemskapet är bindande för livet.’ Gud sa till mig: ’Du måste bryta förbannelsen över ditt liv!”
”Jag insåg att jag i praktiken hade avsagt mig min kristna tro i Tempelriddar Ordens förrädiska invigningsceremoni. Jag hade bekänt att jag var kvar i mörkret fast jag ju var en bekännande kristen och född på nytt. (!) Gud är ljus och inget mörker finns i honom. En bekännande kristen lever inte längre i mörkret!”
”Trots att jag steg i graderna upplevde jag ingen förbättring i mitt andliga liv.”
”När jag åkte omkring som skolpräst och varnade för satansrock, svarade eleverna: ’Men prästerna håller ju på med dessa saker också!’ De pekade ut Tempelriddarnas lokal och jämförde deras dödsritualer med de dödssymboler som förekom i deras egen musikstil.”
”Jag vill å det bestämdaste varna människor för att gå med i hemliga ordnar. Man öppnar sig för demoners och onda andars inflytande. Man finner inte ljus, man kommer bara in i mörker.”
”Man har ingått ett förbund, det är det värsta av allt. Enligt bibel finns det endast två förbund som Gud instiftat och lovat välsigna, nämligen förbundet mellan Gud och människa och förbundet mellan man och hustru. Guds välsignelse eller avsaknaden av välsignelsen gäller i generationer. Det enda sättet att bli fri är att bekänna sin synd och be både familjen och Gud om förlåtelse. Man har knäböjt vid fel altare och behöver omvända sig!”

Odd fellow

ODD FELLOW

… kan man, enligt uppgifter på deras webbsida, bli om man 1) fyllt 21 år, 2) råder över sig själv och sin egendom och 3) om man tror på ett Högsta väsen, Världsalltets Skapare och Upprätthållare.

Vidare förklarar man följande: ”Då vi möts i våra loger i en positiv anda kring det som förenar människorna, strävar vi att skapa en god grogrund för människokärlek, humanism och förståelse människor emellan. Vi utesluter medvetet diskussioner om religion och politik vid våra möten, emedan dessa ämnen ofta skiljer människorna från varandra.”
”Medlemmens personliga trosuppfattning eller hans/hennes eventuella anknytning till någon viss kyrka eller religiöst samfund är hans/hennes privata angelägenhet.”

Odd Fellow är en hemlig orden som öppet förespråkar religionsblandning.
En kvinnlig variant av Odd Fellow är Rebecca-orden.

Rebeccaorden

Många uttryck är identiska med centrala begrepp inom New Age.
Samma principer som i övriga ordnar: dödssymboler, dödskallar, likkistor, eder, besvärjelser, ritualer och löften att inte avslöja något.
Den som vill fortsätta att avancera inom Odd Fellow och ”komma till större insikt om Sanningen” kan sedan bli patriark. Under invigningsceremonin får kandidaten bl.a lägga sig på ett altare och spela Isak, som Abraham skulle offra på berget Moria. ”Abraham” (översteprästen) höjer nu kniven över kandidaten men hejdas av en röst …
Som patriark lär man sig nyckelordet ”tolerans”. Man får lära sig ta hänsyn till främmande personer och deras religioner. Alla människor är ju med i samma brödraskap och medlemmar i samma familj …

Odd fellow sign

Kommentarer från avhoppare till Odd Fellow/Rebeccaorden:
”Man använder kristna begrepp utan att ge dem något som helst innehåll.”
”Småningom upptäckte jag att ritualerna innehöll inslag som starkt stred mot min kristna tro.”
”Det viktigaste var det yttre, ritualerna, och efteråt en bit god mat med ett glas vin. Ibland var det rena parodin. Samtidigt som man använde begrepp som kärlek och sanning, var det en intensiv maktkamp inom och utanför ordenslivet.”
”Det går absolut inte att vara en levande, bekännande kristen och samtidigt vara med i Odd Fellow. Man missbrukar Guds ord, som bara används för att försköna stämningen i logearbetet. Bibelorden blir en yttre kosmetika. Man går aldrig på djupet med dessa budskap, vilket närmast är sofistikerad ondska.”
”Först senare förstod jag att jag hade gått in i detta förbund med mörkret.”

Bibel 1VAD SÄGER BIBELN?

Bibeln uppmanar oss troende gång på gång att vandra öppet och i ljuset. Paulus varnar för att utföra saker i hemlighet. ”Ha inget att göra med mörkrets ofruktbara gärningar utan avslöja dem i stället. Vad sådana människor gör i hemlighet är skamligt till och med att nämna.” (Ef. 5:11), ”Ge inte djävulen något tillfälle!” (Ef 4:27) Jesus själv varnar dessutom för att svära någon ed. (Matt. 5:34).

Guds ord ger mycket skarpa varningar inför det hemliga. Paulus varnar för laglösheten som är verksam som en hemlighet. (Redan på Paulus tid fanns det hemliga brödraskap som arbetade för laglöshet.) 2 Tess. 2:7.
Det antikristliga rike som nämns i bibeln, t.ex i Upp 17, beskrivs som en hemlighet/ett mysterium.

Redan på profeten Hesekiels tid visade Gud vad han anser om hemlighetsmakeriet. Gud säger till Hesekiel i kapitel 8:12: ”Ser du vad de äldste sysslar med i mörkret, var och en i sin avgudakammare? De säger: Herren ser oss inte…”

Gud talar
genom en annan av sina profeter, Jesaja, och säger så här i kapitel 29:15: ”Ve dem som går ner i djupen för att dölja sina rådslag för Herren, som bedriver sina verk i mörkret och säger: ‘Vem ser oss, och vem känner oss'”.

”Gå inte i ok med dem som inte tror”
säger Paulus. ”Vad har rättfärdighet med orättfärdighet att göra? Eller vad har ljus gemensamt med mörker? (2 Kor 6:14) ”Därför säger Herren: ‘Gå ut från dem och skilj er från dem och rör inte vid något orent. Då skall jag ta emot er.'” (v.17)

”Men ni, bröder, lever inte i mörkret, och dagen kan inte överraska er som en tjuv. Ni är alla ljusets söner och dagens söner. Vi tillhör inte natten eller mörkret. Låt oss därför inte sova som de andra utan hålla oss vakna och nyktra.” (1 Tess 5:4-6)

Den kristna tron lyfter fram frälsningen genom Jesu försoningsverk på Golgata kors, och nämner överhuvudtaget ingenting om att man genom hemliga ritualer skulle bli en bättre människa. Dödssymboler och hemlighetsmakeri är inget som hör hemma i det kristna livet. Som kristen är man redan frälst från mörkrets välde och insatt i den älskade Sonens rike. (Kol. 1:13) Bibeln talar om Gud som ljus och att inget mörker finns i honom. (1 Joh. 1:5)


HUR MAN BLIR FRI

Det är viktigt att inse vad det är frågan om. Hemliga ordnar handlar om dödskult och starka ockulta bindningar som medlemmarna blir utsatta för. Har man gått med i en hemlig orden har man ingått ett förbund med döden. Man har kanske blivit en ”lagom” kristen, likgiltig eller ”religiös” och inser kanske inte att man kommit bort från gemenskapen med Gud.

För att bli fri är det viktigt att 1) våga ta steget och gå ut ur orden  2) be Gud om förlåtelse och  3) avsäga sig de löften man gett, samt avsäga det negativa andliga inflytande som man öppnat sig för under de ritualer man deltagit i. Bryt detta i Jesu namn! Och: gör dig av med allt som hör orden till: ordensband, tillbehör – allt!

Det enda sättet att bli fri är att bekänna sin synd och be både familjen och Gud om förlåtelse. Ta också gärna kontakt med en kristen person, pastor, präst, vem som helst som du vet att är en levande, pånyttfödd kristen. Be om förbön och hjälp, vad du än har gått igenom och vad dina problem än är. Du ska inte behöva bära allt detta ensam. Sök hjälp! Gud är mäktig att hela och befria.

Ta emot JESUS i ditt hjärta, acceptera honom som Herre och Kung och ge honom all din lojalitet. ”Om Jesus gör dig fri, blir du verkligen fri!” (Joh 8:36)

Gud är ljus

LEV I LJUSET!

Några bibelord till hjälp, tröst, tillrättavisning och uppmuntran:

Joh 3:19 ”…ljuset kom till världen och människorna älskade mörkret mer än ljuset …”

Joh. 8:12 ”Jag är världens ljus. Den som följer mig ska inte vandra i mörkret utan ha livets ljus.”

1 Joh. 1:5-9 ”Gud är ljus, inget mörker finns i honom. Om vi säger att vi har gemenskap med honom och vandrar i mörkret, så ljuger vi och handlar inte efter sanningen. Men om vi vandrar i ljuset, liksom han är i ljuset, så har vi gemenskap med varandra, och Jesu, hans Sons, blod renar oss från all synd. Om vi bekänner våra synder är han trofast och rättfärdig, så att han förlåter oss våra synder och renar oss från all orättfärdighet.”

 

Gud älskar dig och vill förlåta. Kom ihåg: det finns befrielse och helande!

Gud välsigne dig!

Mårten Streng

 

Källor:

1. ”Frimurarorden. Hemligt sällskap & ockult religion” (Förlaget Magazinet)
2. Ordnarnas egna hemsidor, se t.ex http://www.frimurarorden.se
3. Intervjuer, tidningsartikel och eget material
4. ”Låt varna er!” av Kjell Sjöberg. (Förlaget Salt & Ljus)
5. ”En bok om Religion, Mystik och Ockultism”. (Libris förlag)

Återkommer kanske senare till boken ”Frimurernes hemmeligheter” av Roger Karsten Aase.

11 svar till “Riddare, Murare och Fellows? – Om hemliga sällskap. Varning!

  1. Frid. Jag har nyss läst din frimurarartikel.
    Min fru o jag lever som Jesu lärjungar.
    För några år sedan kom vi i kontakt med en murare i Sv Kyrkan.
    En lång historia måste jag korta ner.Han visade sade sig vara av 11:e graden, dubbad till riddare av kungen själv i Stockholm, högt gången i Par Bricole.
    När han fyllde 75 år bjöd han oss på festen. Föga visste vi att han också hade bjudit hela logen o PB.
    Det var en fruktansvärd atmosfär kan jag lova.
    Vi gav honom givetvis Kjell Sjöbergs bok att läsa, men han förnekade dess innehåll och hade med understrykningar påpekat ” felaktigheterna”.
    Ni till min fråga:
    Vad innebär det i graderingen att invigas till 11:e grade?
    Vad innebär det att dubbad till riddare och varför ?
    Herren har nu lett oss in i en ny bekantskap med en domare som är ännu högre!
    Finns det ytterligare grader och läromässigt,vad innebär det?
    Mycket tacksam för svar eftersom vi förs in av Herren i dessa sammanhang.Vi har inte lyft ett finger själva för att hamna i detta.

  2. Med sorg ser jag att många är med i dessa sällskap i Svenska Kyrkan likt en dämpande matta som har rullats ut och kväver tillväxten. Tack för upplysande och nödvändig information!

Lämna en kommentar